Translate

joi, 4 aprilie 2013

Salariatul, last man standing

Scriu acest articol ca sunt maxim indignat de povestile generaliste ale acetui Valentin Moroeanu  "Senior Associate Zamfirescu Racoti Predoiu"  prezentate in articolul "Salariatul, last man standing" revista Money Magazine.

Ideile sale rupte parca din "cetatile perfecte" pline de idei generaliste ma fac sa ma intreb cati bani a dat pentru acest articol caci nicum nu are o treaba  in toata polologhia lui.

"S-a ajuns pana acolo incat, frustrati de lipsa oricarei optiuni, angajatorii regreta amarnic acele zile din 2004-2008 in care le-a venit "neinspirata" idee de a face noi anagajari sau de a acorda mariri de lefuri"  Serios? da ce mai angajatorii nu pot face concedieri? reduceri de personal? ai un anagajat pana la moarte? Nu poti sa ii mai tai din salar ca e recesiune economica? Ce-s cu aberatiile astea in ditamai revista ... dau bani sa citesc abureli?

"In aceste conditii, un legiuitor modern ar trebui sa simta fiecare vibratie a economiei si sa intervina atunci cand este cazul prin crearea unor legi care sa corespunda noilor realitati juridice sociale si economice" 

In opinia mea instabilitatea legislativa e o mare problema pentru toata lumea. Si pentru noi si pentru ei apar legi in fiecare zi ... totul devine complicat cand vrei sa schimbi ce e complicat.

"Ca asa ar trebui sa stea lucrurile ne-o spune chiar logica elementara" - Cand e vorba de bani nimic nu mai e chiar atat de logic.

"Personal sunt pentru o protectie legala a salariatilor . Siguranta sociala, financiara este un aspect de maxima importanta  [...] " vs "eu unul, as salva intotdeauna compania"       - ala bala portocala

"Este corect sau nu , este bine sau rau, sunt chestiuni filosofice ce nu privesc prezentul demers".  Si cand te gandesti ca filozofia sta in detalii chiar iti vine sa te ingrozesti de limbajul general maximal intr-un articol in care salariatul ar trebui sa fie mica vedeta.

La Forţele de Muncă a fost lansată deviza: Cine aşteaptă cel mai mult, va fi angajat cel mai repede. 

Ranko Guziuna




Niciun comentariu: